Продължете към съдържанието
Начало » Добруджански земеделски институт с участие в изложението „Селското стопанство и всичко за него“ – 30.08.-02.09.2023 г.

Добруджански земеделски институт с участие в изложението „Селското стопанство и всичко за него“ – 30.08.-02.09.2023 г.

За поредна година Добруджански земеделски институт участва в изложението „Селското стопанство и всичко за него“, което се организира ежегодно от Добрички панаир АД в СК „Простор“, гр. Добрич. Освен семена и посадъчен материал тази година изложителите предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, препарати за растителна защита, гуми, автомобили. Добруджански земеделски институт по традиция участва с богата гама оригинални семена от собствени сортове полски култури, които ще предлага на земеделските производители за есенната сеитбена кампания през 2023 и пролетната кампания през 2024 г.. От зърнено-житните култури се предлагат предбазови и базови семена от 13 сорта – обикновена пшеница Пчелина, Мерилин, Енола, Фани, Драгана, Лазарка, Рада и Косара; пивоварен ечемик Ахат, фуражен ечемик Тангра; тритикале Добруджанец, Борислав и Дони-52.

Бобовите култури са представени от сортовете фасул Еликсир и Скития и биопродукция от пъстросеменния сорт Вежен; грах Добротица, Мишел и Кристал; леща Илина.

Слънчогледът е представен от едросеменния сорт Фаворит за директна консумация и от четири хибрида, сред които два Клиърфийлд Плюс – Далена CLP и Енигма CLP, един Експрес-толерантен – Дара, и един конвенционален – Красела.

 

Предлага се и биологична стокова продукция от соя, лимец и ръж. Предлаганите семена са собствено производство, с гарантиран произход и качество и по традиция са търсени от земеделските производители от района и страната, които са оценили предимствата на българските сортове – съчетание на висок добив, качество на семената и атрактивни цени! Интерес проявяват и чуждестранни посетители на изложението, които споделят своето желание и намерения за отглеждане и семепроизводство на български сортове зърнено-житни култури в своите държави.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *