Продължете към съдържанието
Начало » Учени от Добруджански земеделски институт с участие в работна среща в гр. Осиек, Хърватия

Учени от Добруджански земеделски институт с участие в работна среща в гр. Осиек, Хърватия

От 25 до 27 октомври 2023 г. във Факултета по агробиотехнически науки в Университета в гр. Осиек, Хърватия, се проведе работна среща и обучение по проект AGFORWEB „Агролесовъдни практики в Западните балкани за устойчиво развитие: слаби и силни страни”. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз в рамките на програма Еразъм+ КА220-HED-000089900 – Партньорство за сътрудничество във висшето образование, 2022-2024 г.

В работната среща се включиха гл. ас. д-р Зорница Петрова и ас. Атанас Атанасов от отдел „Агротехника и животновъдство” към Добруджански земеделски институт – гр. Генерал Тошево. Участието на двамата млади учени беше по покана и под ръководството на доц. д-р Красимира Петкова и доц. д-р Наско Илиев от Лесотехническия университет – гр. София.

Основната цел на обучението беше запознаването на участниците с развитието на агролесовъдни практики, подходящи за приложение в България, Хърватия, Сърбия и Черна гора. Презентации по темата представиха докторанти и доценти от Хърватия, Сърбия и Черна гора.

В края на проектния период, през ноември 2024 година, ще бъде издаден учебник по агролесовъдни практики на хърватски, сръбски, черногорски и български език.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *