Продължете към съдържанието
Начало » И на науката е нужно вдъхновение – литературна среща в Добруджански земеделски институт

И на науката е нужно вдъхновение – литературна среща в Добруджански земеделски институт

Добруджански земеделски институт е домакин не само на научни конференции, работни срещи и дни на отворените врати.

В рамките на Националните културни празници „Албена“, които отбелязват своята 25-годишнина с поредица от събития в Североизточна България, на 20 септември Добруджански земеделски институт имаше удоволствието да бъде част от една вълнуваща литературна среща, организирана от издателство „Захарий Стоянов“ и Съюза на българските писатели с любезното съдействие на Община Генерал Тошево.

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с  видни творци и интелектуалци като Иван Гранитски – член-кореспондент на БАН, акад. Стоян Райчевски – историк и писател, Панко Анчев – литературен критик и историк, Атанас Звездинов и Петър Андасаров – поети, членове на Съюза на българските писатели. 

Срещата премина в представяне на нови творби – романи, басни и избрано творчество на писателите. Проведе се дискусия по актуални теми, свързани с родната история и литература. В процеса на възникналата дискусия се породиха идеи да бъде поставено началото на редовни срещи от такъв характер, като кметът на Община Генерал Тошево предложи в дискусиите да се привлекат деца и подрастващи, за да се породи и затвърди траен интерес към българското литературно творчество.

Общото литературно четене и срещата с видните културни дейци донесе на участниците истинско духовно обогатяване и вдъхновение.


     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *