Продължете към съдържанието
Начало » Добруджански земеделски институт с участие в Международното земеделско изложение АГРА 2023 в гр. Пловдив

Добруджански земеделски институт с участие в Международното земеделско изложение АГРА 2023 в гр. Пловдив

От 21 до 25 февруари Добруджански земеделски институт участва в Международната селскостопанска изложба АГРА 2023. Проявата обхваща всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги.

За поредна година екипът на института представя и предлага семена от своите иновативни продукти – сортове зърнено-житни, бобови култури и хибриди слънчоглед, както и от полски култури отглеждани в условията на биологично производство – лимец, ръж, соя и фасул.

 

Предлаганите сортове и хибриди са доказани във времето като най-подходящи за отглеждане в условията на България.

Посетителите на изложбата имат възможност да разговарят с научните специалисти от Добруджански земеделски институт и да обсъдят технологиите на отглеждане на новите сортове и хибриди и техния добивен потенциал .

   

При откриване на изложението щанда на Добруджански земеделски институт посетиха министърът на земеделието Явор Гечев и министърът на туризма Илин Димитров.

Министър Гечев сподели своето намерение да посети института заедно с председателя на ССА проф. дн инж. Мартин Банов, за да се запознае по-подробно с дейността и постиженията на научния екип в областта на селекцията и агротехниката на полски култури.

На АГРА 2023 Добруджански земеделски институт ще участва в конкурс за иновации с биологичен фасул „Вежен“ – единственият сорт с пъстри семена (тип пинто), регистриран през 2015 година.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *